COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
  • Webwinkel gesloten i.v.m. Corona

Online Supermarkt

De online supermarkt. Op dit moment lijkt dat voor veel Nederlandse gezinnen misschien nog een “ver-van-hun-bed-show”. Maar veel retail experts verwachten dat binnen niet al te lange tijd vrijwel alle boodschappen online besteld gaan worden. Maar hoe gaat dat eruit zien? Een wereld zonder fysieke supermarkten? Niet langer op zaterdagochtend naar de plaatselijke supermarkt en de bekende gezichten even spreken? Dat klinkt ook weer niet erg aannemelijk.

Hoe dan ook: de boodschappenmarkt loopt op dit moment erg achter wat betreft online bestellingen. Waar in niches als fashion, consumentenelektronica, en reizen steeds meer fysieke winkels hun deuren moeten sluiten, lijkt er nog geen ruimte voor grote online supermarkten. Mensen blijven nog naar de C1000, Albert Heijn of Lidl in de buurt gaan. Mensen ervaren een online supermarkt vaak nog als duur, lange levertijden en geen verse producten. Wanneer je in een supermarkt staat heb je namelijk net even de controle om te kijken of de appel die je pakt wel echt vers is. Weten hoe het staat met de online supermarkt van bekende ketens in Nederland en België. Bekijk dan direct alle actuele informatie rondom Troefmarkt, Spegelaere en Online boodschappen doen Vomar. Daarnaast is er ook genoeg te doen rondom bestellen bij Spar, Smatch en (zakelijk) bij Sligro.

Bezorgkosten Beoordeling Bestellen
plus-logo Vanaf €4,95
albert-heijn-logo Vanaf €2,95
coop-logo Vanaf €4,95
jumbo-logo Vanaf €3,50

Waarom kiezen mensen wel voor een online supermarkt?

Maar een online supermarkt hoeft helemaal niet duur te zijn. Vaak liggen de prijzen in online supermarkten op hetzelfde niveau als in een fysieke supermarkt. Het enige verschil zijn de verzendkosten. Die liggen vaak tussen de 3 en 5 euro. Aan de andere kant, als je met de auto naar de supermarkt moet betaal je benzine en soms parkeergeld. Daarnaast kost het bezoeken van een supermarkt relatief veel tijd wat voor sommige consumenten ook geld waar is. Veel consumenten hebben een favoriete supermarkt waar ze graag bestellen. Vaak is dat de super waar je van oorsprong altijd je boodschappen gedaan hebt. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de pagina Prima, Poiesz of Online boodschappen doen Plus.

Ook Online boodschappen doen bij Picnic is natuurlijk helemaal hip. Deze online super is gestart in Utrecht, maar breidt langzaam uit naar andere grote steden in Nederland.
En is een online supermarkt altijd duurder? De nieuwe online supermarkt Picnic biedt boodschappen tegen de laagste prijs, zonder verzendkosten, bezorgd in een zeer nauw tijdsvak. Een online supermarkt als Picnic kan deze beloftes inlossen doordat zij geen dure winkelpanden hebben, minder persoon nodig hebben, en doordat zij veel gerichter in kunnen kopen omdat ze precies weten hoeveel er op een dag moet worden uitgeleverd aan boodschappen.

Tenslotte: bekijk nu ook de laatste informatie over OKay en Nettorama. Deze supers zijn nog niet zo ver op het gebied van online, maar zeker de moeite waard om dit in de gaten te houden!